Reclamă

Un bărbat rus a fost inculpat de un tribunal german pentru uciderea a doi soldați ucraineni răniți care se aflau în tratament în Bavaria, conform Declarațiilor procurorilor bavarezi. Cei doi soldați ucraineni veniseră în Germania să primească îngrijiri medicale după ce au fost răniți în războiul din Ucraina.

Potrivit oficialilor, acuzatul era un naționalist rus fervent, care susținea războiul Moscovei în Ucraina. El știa că victimele erau soldați care își îndepliniseră serviciul militar pe front.

Cei doi soldați au fost atacați în fața unui centru comercial din Murnau am See, un oraș bavarez, în aprilie. Unul dintre soldați, în vârstă de 36 de ani, a murit pe loc, iar celălalt, de 23 de ani, a decedat la spital din cauza rănilor grave suferite prin înjunghiere.

La scurt timp după incident, poliția a reținut un cetățean rus de 57 de ani la locuința sa. Procurorii au indicat că între agresor și victime a izbucnit o ceartă în timp ce consumau alcool împreună. Conflictul a avut la bază dezacorduri legate de războiul din Ucraina și a evidențiat poziția ostilă a suspectului față de cei doi soldați.

Într-o declarație, procurorul a menționat: „Acuzatul a simțit că mândria sa națională a fost rănită”. Drept urmare, a decis „să îi ucidă pe cei doi ucraineni care erau deja băuți, într-un atac surpriză”. Arma crimei, un cuțit, a fost găsită în apartamentul său din apropiere.

Conform informațiilor oferite de procurori, capacitatea de apărare a celor doi soldați era limitată din punct de vedere fizic, din cauza rănilor suferite pe front.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro