Reclamă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a fostului șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice Giurgiu, Mihai Sebe, aflat în arest la domiciliu, acuzat de două infracțiuni de trafic de influență. Sebe este suspectat că a solicitat și primit bani de la doi oameni de afaceri în scopul de a influența funcționarii publici să finalizeze controale fără a sesiza organele de cercetare penală și fără calcularea unor prejudicii aduse bugetului de stat.

Cei doi oameni de afaceri au fost acuzați de cumpărare de influență, iar un consilier superior a fost acuzat de complicitate la trafic de influență. Toți au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, informează News.ro. Cazul urmează să fie judecat de Tribunalul Giurgiu.

„Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului SEBE MIHAI, șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice Giurgiu, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență”, au anunțat miercuri cei de la DNA.

În perioada februarie – martie 2024, Mihai Sebe, împreună cu Nae Nicoleta-Lucia, a pretins și primit sume semnificative de la administratorul unei societăți comerciale pentru a determina funcționarii A.N.A.F. să închidă ochii la obligațiile fiscale și să nu sesizeze organele de urmărire penală. Totodată, sumele erau menite să asigure minimizarea sancțiunilor impuse de Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu.

În perioada aprilie – mai 2024, Sebe ar fi solicitat 15.000 de euro de la un alt afacerist, C.E.G., primind o parte din sumă pentru a asigura clemența în urma unui control fiscal. În acest caz, a fost dispusă măsura sechestrului asupra unor sume de bani, inclusiv 115.743,72 lei din conturile lui Mihai Sebe.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Giurgiu cu propunerea de a se menține măsura arestului la domiciliu și cea asiguratorie. Cei trei inculpați, care au recunoscut faptele, au primit sentințe cu suspendare, obligați fiind să presteze muncă în folosul comunității pentru 60 de zile.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro