Reclamă

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a asigurat-o pe preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, de continuarea sprijinului german pentru consolidarea rezistenţei ţării sale împotriva influenţei străine, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, relatează Agerpres.

Într-o convorbire telefonică recentă, Sandu l-a informat pe Scholz despre rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale şi al referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană. Purtătorul de cuvânt a subliniat că în discuție s-a pus accentul pe influenţa propagandei ruse şi pro-ruse în această perioadă.

„Cancelarul a asigurat-o pe preşedinta Sandu de sprijinul continuu pentru consolidarea rezistenţei Republicii Moldova împotriva influenţei străine şi a măsurilor de destabilizare”, se precizează în comunicatul guvernului german.

Uniunea Europeană a acuzat marţi Rusia de amestec „fără precedent” în alegerile recente din Republica Moldova, considerate printre cele mai importante din istoria post-sovietică a ţării. În plus, Statele Unite şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea în legătură cu posibila interferență rusă în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, un scrutin care se prefigurează a fi foarte strâns.

Duminică, cetăţenii Republicii Moldova au fost chemaţi să voteze la un referendum constituţional şi la alegerile prezidenţiale. Rezultatul a arătat o majoritate ușoară în favoarea înscrierii cursului european al ţării în Constituţie și o victorie în primul tur a preşedintei pro-occidentale în exerciţiu, Maia Sandu. Aceasta se va confrunta în turul al doilea, programat pentru 3 noiembrie, cu fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM).


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro