Reclamă

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a confirmat miercuri prezența trupelor nord-coreene pe teritoriul Rusiei, indicând că există probe în acest sens. Declarația a fost făcută în timpul unei conferințe de presă la Roma, unde Austin a subliniat că activitatea acestor trupe nord-coreene rămâne încă neclară.

Austin a menționat: „Există dovezi că există trupe ale RPDC în Rusia.”, utilizând numele oficial al țării asiatice, Republica Populară Democrată Coreeană, potrivit reporterilor prezenți și agenției Reuters, prin intermediul News.ro. El a adăugat că „Ce fac ele mai exact? Rămâne de văzut. Acestea sunt lucruri pe care trebuie să le rezolvăm”.

Prezența militară nord-coreeană în Rusia vine în contextul declarațiilor recente ale președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Acesta a afirmat că există informații despre pregătirea a două unități nord-coreene, care ar putea totaliza până la 12.000 de soldați, pentru a lupta alături de forțele ruse în conflictul din Ucraina.

Această informație este susținută și de surse din cadrul Serviciului Național de Informații Sud-coreene, care au declarat că regimul de la Phenian a luat hotărârea de a trimite 12.000 de militari către frontul ucrainean. Desfășurarea acestor trupe nord-coreene ar fi deja în proces, conform acelorași surse.

Aceste evenimente se înscriu într-un context tensionat și complex, în care alianțele internaționale și poziționările strategice devin tot mai vizibile. Detaliile precise ale rolului trupelor nord-coreene în Rusia și în conflictul din Ucraina sunt încă sub evaluarea autorităților internaționale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro