Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, în cadrul ședinței de Guvern, că impozitele pe proprietate pentru anul viitor vor rămâne neschimbate, aplicarea noului mod de calcul fiind amânată până la 1 ianuarie 2026. Ciolacu a subliniat că până atunci, Ministerul Finanțelor va trebui să își construiască o structură specializată, iar Agenția de Cadastru va avea obligația de a furniza datele necesare acestei structuri.

De asemenea, premierul a menționat că Guvernul a luat în considerare solicitările mediului de afaceri privind obligativitatea utilizării automatelor de produse și caselor de marcat electronice conectate la serverele Fiscului. „E vorba de o nouă tehnologie ce tipărește pe bon informații tip cod QR. Este evident că mulți agenți economici din zona IMM-urilor nu sunt pregătiți încă, astfel că am extins termenul-limită până la 1 septembrie 2025”, a explicat Ciolacu.

Alături de aceste măsuri, premierul a anunțat introducerea unui calendar de creștere graduală a accizelor la bere, pentru a asigura o mai bună predictibilitate. În prezent, nivelul accizelor este actualizat anual, la 1 ianuarie, conform inflației din ultimele 12 luni, calculată în septembrie anul anterior. Noul model de calcul propus de guvern este răspunsul la cererile venite din industrie.

Aceste modificări legislative urmăresc să răspundă cerințelor mediului de afaceri și să asigure condiții mai clare pentru contribuabili. Deciziile anunțate astăzi includ amânarea impozitului pe proprietate și ajustările legate de utilizarea tehnologiilor fiscale și accizele la bere.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro