Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, în cadrul unei ședințe de guvern, că nu va permite vreo imixtiune a Rusiei în procesul electoral din România, răspunzând astfel afirmațiilor președintelui PNL, Nicolae Ciucă. Acesta a susținut că accederea lui George Simion în turul secund al alegerilor prezidențiale ar fi „și dorința Rusiei”, nu doar a PSD.

„Am văzut cu toții, ieri, anumiți politicieni disperați să-și facă loc în turul doi, să inventeze scenarii iresponsabile despre cum Rusia va profita la alegerile prezidențiale din România. Vreau să fiu foarte clar: cât timp voi fi premier, nu va exista vreo imixtiune a Rusiei în procesul electoral de la noi”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat că guvernul său face eforturi pentru a diminua influența rusă în regiune, menționând sprijinul acordat Republicii Moldova, atât în domeniul energiei, cât și al infrastructurii rutiere. „Susținerea guvernului pro-european de la Chișinău și a președintei Maia Sandu este marea noastră prioritate”, a adăugat premierul.

În același timp, Nicolae Ciucă a acuzat transferul de voturi politic între PSD și partidul lui George Simion, AUR, menționând că acest fapt este o încercare de a asigura prezența liderilor PSD și AUR în turul doi al alegerilor prezidențiale. Ciucă a declarat, de asemenea, că această strategie ar fi sprijinită de Rusia, afirmând că observațiile sale se bazează pe schimbări recente la nivelul deciziei Curții Constituționale a României (CCR) privind eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru președinție.

Premierul Ciolacu a respins orice sugestii legate de influența unei puteri externe asupra alegerilor interne, reiterând importanța menținerii unei integrități clare a procesului electoral românesc.

Disputa dintre cei doi lideri politici vine în contextul unei atmosfere politice tensionate, în care acuzațiile de influențe externe sunt frecvente. Cuvintele lor nu fac decât să sublinieze complexitatea competiției politice cu care se confruntă România înainte de viitoarele alegeri prezidențiale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro