Reclamă

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a respins cu fermitate acuzațiile lansate de Partidul Național Liberal (PNL), care susține că acesta ar intenționa să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale alături de George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). „O tâmpenie mai mare n-am auzit”, a declarat Ciolacu, miercuri dimineață, în cadrul unei emisiuni la DigiFM.

Ciolacu a afirmat că ar prefera să se confrunte în turul al doilea cu Nicolae Ciucă, liderul PNL. În cadrul intervenției sale, liderul PSD a reamintit de un precedent în politica românească, referindu-se la cazul Elenei Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, despre care se spune că a obținut un mandat de europarlamentar prin redirecționarea voturilor altor candidați. „Acest procedeu s-a folosit când a ieșit doamna EBA europarlamentar și-mi aduc aminte că a fost făcut de președintele Traian Băsescu, fiindcă era vorba de fiica domniei sale. Ce treabă are PSD-ul cu asta?” a adăugat Ciolacu.

Președintele PSD a calificat acuzațiile PNL ca fiind o încercare de a masca „incapacitatea” lui Nicolae Ciucă de a accede în turul doi al alegerilor prezidențiale. „În primul rând, nu s-au înființat birourile electorale. Deci eu o să vorbesc cu… oamenii din PSD… Bun, câte voturi se strâng? 100.000? 200.000? 380.000, teoretic, dacă toată lumea… Ar fi o disciplină de fier. O tâmpenie”, a subliniat Ciolacu.

Nicolae Ciucă, președintele PNL, declarase anterior că s-ar urma o strategie prin care cele două formațiuni politice, PSD și AUR, să-și plaseze liderii în turul doi. Ciucă a mai adăugat că această schiță nu ar fi doar un plan local, ci ar reflecta și interese externe, mai ales din partea Rusiei. „Noi putem să vedem ce s-a întâmplat după decizia Curţii Constituţionale de eliminare, la masa verde, a unui contracandidat pe linia de electorat a partidului AUR”, a susținut Ciucă, subliniind astfel o legătură între planurile PSD și Rusia.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro