Reclamă

Un prim caz de infecție cu noua variantă a virusului mpox, clada 1b, a fost confirmat în Germania, potrivit unui anunț făcut de Institutul de supraveghere sanitară Robert Koch (RKI), preluat de agenția France Presse (AFP). Această variantă a virusului a fost identificată anterior în Africa, unde a declanșat o epidemie semnificativă.

Reprezentanții RKI au menționat că infecția a fost contactată în străinătate și a fost depistată pe 18 octombrie 2024. În ciuda confirmării acestui caz, institutul a asigurat că riscul pentru sănătatea populației din Germania rămâne redus. Nu au fost divulgate informații cu privire la persoana infectată sau circumstanțele specifice ale contractării virusului.

În Europa, Suedia a mai semnalat cazuri de infecție cu mpox, iar în Asia, mai multe țări au raportat astfel de cazuri. În Africa, 42.000 de infecții au fost înregistrate de la începutul anului, iar aproximativ 1.100 de decese au fost raportate. Cele mai afectate țări includ Republica Democratică Congo, Burundi și Nigeria.

Mpox, cunoscut anterior sub denumirea de variola maimuței, este o boală virală care se transmite prin „contact apropiat”, conform precizărilor făcute de RKI. Boala provoacă febră, dureri musculare și leziuni cutanate. Este transmisibilă nu doar de la animal la om, dar și între oameni.

Agenția sanitară a Uniunii Africane (UA) a avertizat săptămâna trecută că epidemia are potențialul de a scăpa de sub control dacă nu se implementează măsuri adecvate. Pentru a preveni o răspândire mai amplă, a fost inițiată o campanie de vaccinare la începutul lunii octombrie în Republica Democratică Congo, țară grav afectată de virus.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro