Reclamă

Marți seara, edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat la Digi24 că nu ar intra în USR sau PNL, dar că toate materialele electorale pentru alegerile prezidențiale și parlamentare ale celor două formațiuni, precum și ale partidului Forța Dreptei, care îl includ, sunt aprobate de el și de echipa sa. Dan a menționat că are un parteneriat cu cele trei partide pentru a forma o majoritate în Consiliul General al Municipiului București.

„Da, pentru că eu cred că am gestionat destul de bine relația cu partidele care au format majoritatea din consiliu și echidistanța față de ele m-a ajutat”, a explicat edilul, subliniind astfel motivul pentru care nu intenționează să adere la USR sau PNL.

Nicușor Dan a clarificat, de asemenea, că prezența sa pe pliantul USR nu semnalează revenirea în partid, ci este parte a parteneriatului său cu USR, PNL și Forța Dreptei. El a accentuat: „Da, toate materialele care apar în campania aceasta pentru prezidențiale și parlamentare sunt aprobate de mine sau de echipa mea.”

Primarul Capitalei a detaliat că va fi inclus pe diverse materiale electorale, inclusiv printate și video. „Se întâmplă că au fost niște alegeri locale în care am fost votat cu un procent destul de important. Este cumva o garanție pentru un parteneriat viitor cu aceste partide”, a afirmat Dan.

Referindu-se la sprijinul pentru alegerile prezidențiale, Nicușor Dan a indicat că a semnat pentru Elena Lasconi, Nicolae Ciucă și Ludovic Orban. El a explicat că a prezentat o listă de 20 de puncte esențiale pentru relația Bucureștiului cu autoritățile naționale, discutând cu cei trei candidați de dreapta care au semnat această listă. „Foarte probabil, da, în turul doi,” a încheiat primarul, referitor la momentul în care va face un anunț cu privire la susținerea pentru funcția de președinte al României.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro