Reclamă

Alimentarea cu electricitate a peste 70% din populaţia Cubei a fost restabilită la patru zile de la o pană electrică uriaşă, a anunţat marţi guvernul cubanez, potrivit AFP.

Cu un comunicat emis pe platforma de socializare X, Ministerul cubanez al Energiei şi Minelor a informat că „în această dimineaţă, 70,89% dintre clienţii din Cuba aveau electricitate”.

Autorităţile din Cuba îşi continuă eforturile de a „creşte acoperirea aprovizionării cu energie electrică în ţară”, a dat asigurări ministerul.

Întreaga insulă a rămas fără curent din cauza unei pene electrice uriaşe, situație care se desfășoară pe fundalul unei îndelungi și grave crize energetice, potrivit sursei. Criza energetică a fost amplificată de uraganul Oscar, care a provocat șase victime în estul Cubei.

Uraganul a generat alunecări de teren și vânturi ce au atins viteze de peste 120 de km/h, afectând acoperișurile locuințelor și îngreunând activitatea tehnicienilor responsabili cu restabilirea rețelei electrice din insulă.

În ultimele luni, penele de curent au devenit tot mai frecvente și severe, aceastea având un impact serios asupra populației, care a pierdut alimentele stocate la frigider. Situația este cu atât mai critică în contextul inflației și a majorării prețurilor din țară.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro