Reclamă

Mircea Geoană a recunoscut într-un interviu pentru publicaţia Adevărul că a avut o relaţie contractuală cu Sociallite, o firmă despre care site-ul Digi24.ro a susţinut că ar fi orchestrat atacuri murdare împotriva contracandidaţilor săi prin site-uri fantomă.

„Eu fac campanie pozitivă. A existat o relaţie contractuală, această firmă este o firmă independentă, nu lucrează pentru noi”, a declarat Geoană, subliniind că „dacă aveţi ceva, întrebaţi-i pe dânşii” şi că el consideră că este „subiectul unei campanii de defăimare”.

În cadrul interviului, Geoană a menţionat că l-a întâlnit de câteva ori pe Andrei David, directorul general de la Sociallite, acesta apărând în imagini la evenimentul de depunere a candidaturii sale. „Este o întrebare pe care să o puneţi dânşilor, la evenimentele mele vin mii de oameni”, a adăugat el.

Geoană și-a exprimat convingerea că va putea face față atacurilor, spunând: „Eu încerc să mă apăr din răsputeri de atacuri din toate direcțiile și sunt convins că nu vor influența în proporție prea mare alegătorii”.

Cu privire la finanțarea campaniei sale, Geoană a precizat că a primit donaţii de la 800-900 de persoane fizice şi companii, fără a divulga numele acestora. Totuși, a menționat că site-uri care îl susțin au legături indirecte cu organizații asociate lui, precum Proiectul România 2030 și Fundația Renașterea.

De asemenea, s-a constatat că domeniul „mirceageoana.ro” a fost înregistrat iniţial de o companie la care au participat persoane din acţionariatul Proiectului România 2030. Cu privire la acest aspect, Geoană a comentat: „Site-ul e administrat acum, cred că a fost de România Renaște, și trece pe numele meu”.

Digi24.ro menționează că nu a reușit să verifice independent cine se află în spatele site-urilor care atacă alți contracandidați, dar informațiile primite au semnalat o legătură a Sociallite cu acestea. De asemenea, redacția a încercat să obțină un punct de vedere de la Sociallite, dar nu a reușit.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro