Locuitorii Capitalei sunt nemulțumiți din cauza lipsei căldurii în apartamentele lor, în ciuda promisiunilor făcute de Termoenergetica. În București, noaptea trecută temperaturile au fost foarte scăzute, dar mulți încă așteaptă ca sistemul de încălzire să funcționeze. Termoenergetica anunțase că toate punctele termice au intrat în funcționarea de iarnă de luni seara, însă anumite asociații de locatari nu au deschis vanele pentru a permite intrarea căldurii.
Frigul din case a fost subiectul principal de discuție în cartierele bucureștene. O femeie din cartierul Progresul, Mihaela, a afirmat că „N-avem căldură. Murim de frig în casă. Ca să nu mai spunem ce condens avem în casă. Nu știu din ce cauză, dar este foarte, foarte frig. Toți suntem răciți. N-avem nici apă. Apă primim dimineața și seara după 12 noaptea. Deci, nu s-a băgat nici măcar apă în calorifere.”
Mihaela se bazează pe un calorifer electric pentru a se încălzi, dar este nemulțumită de taxele mari pe care le plătește fără a primi un serviciu decent în schimb.
Alți locuitori afirmă că folosesc aeroterme și aparate de aer condiționat pentru a-și menține locuințele calde, cunoscând bine că aceste metode sunt costisitoare. „N-a dat drumul la niciun fel de căldură”, a spus o femeie. „Le e frig și la ăștia. Să vedeți ce tremură. Și cățeii.”
Termoenergetica lucrează la șantierele care brăzdează orașul pentru a schimba conducte, lucrări ce ar trebui să se încheie pe 1 noiembrie. Un angajat al RADET a afirmat că „Asta-i treaba!” când a fost întrebat despre situația oamenilor fără căldură.
Sistemul de încălzire centralizată din București deservește 8.200 de blocuri și 562 de mii de apartamente, precum și aproximativ cinci mii de agenți economici, școli și instituții. Oamenii așteaptă ca situația să se îmbunătățească în zilele următoare, pe măsură ce lucrările de infrastructură vor avansa.