Reclamă

Actorul și regizorul francez Nicolas Bedos, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat la Paris pentru agresiuni sexuale comise asupra a două femei în anul 2023. Bedos a primit o sentință de un an de închisoare, din care șase luni cu suspendare, cu executarea pedepsei la domiciliu sub supraveghere electronică, potrivit AFP.

Fiu al umoristului Guy Bedos, Nicolas Bedos s-a apărat în cadrul audierilor, declarând că nu este „un agresor sexual”, recunoscând totuși că are probleme cu alcoolul și „o amabilitate excesivă” când este în stare de ebrietate. „Nu-mi amintesc nimic, am un black-out”, a spus el de mai multe ori în instanță, negând ferm acuzațiile de comportament deplasat.

Tribunalul i-a impus lui Bedos să participe la ședințe de consiliere împotriva dependențelor, ședințe psihologice, a interzis contactul cu cele două victime și l-a înscris în registrul autorilor de infracțiuni sexuale sau violente din Franța.

Nicolas Bedos a fost găsit vinovat pentru un incident petrecut în noaptea de 1 spre 2 iunie 2023, când o femeie l-a acuzat că s-a apropiat de ea și a atins-o inadecvat, cu mâna dreaptă, pe deasupra jeanșilor. Reclamanta a descris momentul spunând: „Am văzut cine era acest om, ochii lui m-au speriat”.

Cea de-a doua reclamantă, chelneriță într-un bar din Paris, a declarat că Nicolas Bedos, aflat în stare de ebrietate, a prins-o de talie și a sărutat-o pe gât în noaptea de 11 spre 12 mai 2023.

Avocata lui Nicolas Bedos, Julia Minkowski, a declarat că „trăim într-o societate în care pentru un sărut pe gât sau pentru o mână pusă peste jeanșii cuiva în mijlocul unui club de noapte ajungi condamnat să porți o brățară electronică pentru o durată de șase luni” și a anunțat că va face apel la această sentință.

Nicolas Bedos nu a fost prezent în sala de judecată în momentul pronunțării sentinței. El a fost achitat pentru acuzații de hărțuire sexuală din 2018. Pe lângă cariera sa artistică, Nicolas Bedos este cunoscut pentru atitudini controversate. A regizat patru lungmetraje, dintre care trei au fost prezentate la Festivalul de la Cannes, inclusiv „La Belle Epoque”, care a atras peste 1,2 milioane de spectatori în Franța.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro