Reclamă

Dezbaterea electorală dintre Maia Sandu, candidată a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), şi Alexandr Stoianoglo, candidat al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), va avea loc duminică la Palatul Republicii din Chișinău, și va fi moderată de jurnalistul Gheorghe Gonţa, la insistența echipei lui Stoianoglo, conform Ziarului Naţional din Chişinău, relatat de Agerpres.

Maia Sandu a declarat într-un live pe Facebook că a făcut un apel către contracandidatul său pentru a stabili o dezbatere televizată. „Ieri am făcut un apel către contracandidatul meu să mergem la dezbateri. Echipa mea a discutat cu echipa lui. Am propus să mergem la Televiziunea Naţională, dar oferta a fost refuzată. După asta, a fost refuzat formatul pe care l-am propus noi. Am propus ca dezbaterea să aibă loc joi, 24 octombrie, dar ei au propus ca într-o zi din săptămâna viitoare. În cele din urmă, am ajuns la un compromis – dezbaterea va avea loc în această duminică”, a explicat Sandu.

Inițial, potrivit portalului NewsMaker, echipa PSRM nu convenise asupra datei dezbaterii, echipa lui Stoianoglo insistând pe ziua de duminică, în timp ce echipa Maiei Sandu opta pentru joi sau vineri. În ceea ce privește moderatorul dezbaterii, Sandu a menționat că au acceptat propunerea echipei lui Stoianoglo de a fi Gheorghe Gonţa, chiar dacă își doreau un moderator independent. „Ei au venit cu propunerea Gheorghe Gonţa. Noi, la fel ca şi alţi oameni şi jurnalişti, credem că trebuie să fie un moderator independent. Dar în situaţia în care ei insistă, atunci noi mergem la dezbatere cu oricine se simt ei confortabil. Pentru noi este important să avem această dezbatere, aşa încât oamenii să vadă care sunt răspunsurile noastre la întrebările importante pentru toţi cetăţenii”, a precizat Maia Sandu.

PSRM a confirmat de asemenea că dezbaterea se va desfășura la Palatul Republicii, cu transmisiune în direct asigurată de compania Teleradio-Moldova. Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, principalii candidați la alegerile prezidențiale, vor concura în turul doi programat pentru 3 noiembrie, după ce au obținut 42,45% și respectiv 25,98% din voturi în primul tur de scrutin.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro