Carnea de pasăre, preferată de mulți români, va avea prețuri mai mari cu până la 13% chiar înainte de Crăciun. Această creștere vine ca urmare a mai multor factori economici care au impactat industria de profil.
Unul dintre motivele principale este creșterea prețului la furaje, cauzată de seceta care a afectat România în cursul verii. De asemenea, costurile ridicate ale utilităților, resimțite în timpul sezonului rece, contribuie la scumpirea produselor. În plus, prețul puiului de o zi s-a majorat datorită problemelor generate de focarele de gripă aviară înregistrate în mai multe țări europene.
Dana Costache, jurnalist la Digi24, explică faptul că, de la poarta fermei, un kilogram de carne de pasăre pleacă cu un preț de 5,8 lei, însă la raft ajunge la prețuri de două sau chiar trei ori mai mari. Specialiștii avertizează că, până la sfârșitul anului, creșterea de 13% a prețului va face ca pentru mulți români, carnea de pasăre să devină un lux, iar pentru cei cu venituri foarte mici, va rămâne doar o amintire.
În contextul acestor scumpiri, românii sunt nevoiți să își adapteze bugetele pentru a-și permite produsele alimentare esențiale.