Reclamă

Campania „Avem același sânge” inițiată de Digi 24 a reunit 60 de donatori la Palatul Parlamentului, abordând reforma urgentă a sistemului de transfuzie din România. Proiectul vizează conștientizarea autorităților privind urgențele din acest sector esențial.

Carla Tănăsie, una dintre promotoarele campaniei, a explicat: „Suntem pentru a treia oară aici și, din Parlamentul României, încercăm să atragem atenția asupra nevoii de reformă a sistemului de transfuzie. Un sistem la care nu s-a uitat nimeni în ultimii ani, un sistem care funcționează în clădiri foarte vechi, cu aparatură veche, dar și cu lipsă de personal.”

Tănăsie a subliniat importanța acestei campanii având două obiective principale: încurajarea donării de sânge și sensibilizarea autorităților pentru a iniția schimbările urgente necesare în sistemul de transfuzie. „Vorbim de tratamente amânate, de operații amânate, pentru că sângele, știm foarte bine, nu poate fi cumpărat, este un medicament vital, dar care poate fi doar donat”, a adăugat promotoarea campaniei.

Acțiunea desfășurată a obținut câteva promisiuni de la autorități, în special în ceea ce privește rezolvarea deficitului de personal, un factor critic pentru funcționarea adecvată a sistemului.

Totodată, Tănăsie a menționat și beneficiile directe pentru donatori: „Este un beneficiu și pentru cel care donează, pentru că face analize gratuite în momentul în care donează și pe de altă parte, prin acest gest salvăm vieții, respectiv viețile celor care sunt în spitale, fie că vorbim de copii sau de persoane adulte”.

Proiectul „Avem același sânge” este susținut de SANADOR, având ca scop sprijinirea pacienților care depind de sânge donat și de un sistem de transfuzie eficient și bine dotat.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro