Reclamă

Șase persoane au fost arestate în Ungaria de către Centrul antiterorist național, în urma unui pont crucial primit de la o agenție de informații americană. Operațiunea a avut loc într-o berărie din districtul 16 al capitalei Budapesta, a relatat publicația maghiară Telex. Acțiunea a vizat un grup mixt, format atât din bărbați, cât și femei.

Confirmarea oficială a venit din partea Centrului de Informații al Guvernului Ungariei (KTK), care a menționat că informațiile proveneau de la un ‘partener american’. Conform declarațiilor, discuțiile interceptate indicau existența unui plan aparent de operațiune împotriva unor ‘persoane protejate’. Informațiile se pare că au determinat autoritățile să intervină prompt.

KTK a subliniat importanța verificării atente a acestor informații, mai ales în contextul internațional recent, unde politicieni proeminenți au fost țintele unor atacuri. ‘Acest tip de informații necesită o grijă specială și măsuri adecvate’, a declarat organizația.

Conform site-ului de știri maghiar Index, serviciile de supraveghere au dezvăluit că suspecții ar fi intenționat să achiziționeze arme. În momentul reținerii, aceștia aveau asupra lor doar arme airsoft și o armă dezactivată.

Procuratura din Budapesta a propus arestarea unuia dintre suspecți, suspectat de conspirație împotriva ordinii constituționale. Conform Procuraturii Metropolitane, dacă se va dovedi vinovat, acesta riscă o pedeapsă între cinci și zece ani de închisoare.

Cu toate că detalii suplimentare despre cazul nu au fost dezvăluite, există speculații că suspecții ar fi avut în vedere un atac în contextul aniversării Revoltei din 1956 împotriva regimului comunist. Această revoltă a fost reprimată brutal de forțele sovietice, rezultând în numeroase victime și refugiați.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro