Reclamă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a inițiat acțiuni legale prin sesizarea organelor de urmărire penală, după ce o contabilă a fost suspectată că a virat salarii lunare unor apropiați fără ca aceștia să fie angajați ai instituției. Potrivit unui comunicat transmis de MAE către Digi24.ro, „există o cercetare în curs, derulată de organele abilitate, demarată la sesizarea MAE”.

Contabila este acuzată că, în perioada 2012-2024, a transferat diverse sume de bani partenerului său și copilului acestuia, ambii cadre în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN). Informațiile privind faptele de delapidare au fost descoperite după ce cei doi bărbați au depus o plângere ca urmare a unei dispute personale.

Conform Știrile Pro TV, cercetările au fost preluate de Parchetul Militar. Iubitul contabilei a declarat reporterilor Pro TV: „A început să îmi trimită undeva la zece mii de lei media, 10 mii, 15 mii de lei, din care eu îmi opream suma de 3.000 de lei pentru mine să îi cheltui, cum ar veni să am un al doilea venit. Eu am lucrat la privat până să mă angajez în Armată.”

Totalul sumelor extrase se ridică la peste 2 milioane de lei. În urma investigațiilor, s-a confirmat că femeia și-a dat demisia de la MAE.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro