Reclamă

Cel puțin 13 persoane, inclusiv un copil, și-au pierdut viața și alte 57 au fost rănite într-un atac israelian efectuat luni seară în apropierea celui mai mare spital public din Liban, a comunicat marți Ministerul Sănătății din Beirut. Incidentul a fost relatat de agențiile AFP și Reuters, conform Agerpres.

Spitalul Rafic Hariri, situat la periferia Beirutului, în zona sudică a capitalei dominate de Hezbollah, a suferit de asemenea pagube. Zona Jnah, unde a avut loc atacul, a fost intens bombardată de armata israeliană în ultimele săptămâni. Ministerul Sănătății a anunțat că bilanțul victimelor este în creștere: „Raidul duşmanului israelian în sectorul Jnah, din apropierea spitalului Hariri, a ucis 13 persoane, între care un copil, potrivit unui nou bilanţ, şi numărul răniţilor a crescut la 57, dintre care 17 au fost spitalizaţi şi şapte se află într-o stare gravă.”

La fața locului se desfășoară în continuare operațiuni de căutare printre dărâmături, iar un fotoreporter AFP a relatat că de sub dărâmături se putea auzi și soneria unui telefon mobil, semnalând posibila prezență a altor victime.

În urma acestor atacuri, Hezbollah a răspuns lansând rachete către baza Glilot folosită de Unitatea 8200 a serviciilor de informații militare israeliene și în zona Nirit din suburbiile Tel Aviv-ului. Gruparea a mai declarat că a atacat o bază navală din afara orașului Haifa. Nu au fost raportate victime din partea israeliană, dar sirenele de alarmă au fost activate în sud-estul Tel Aviv-ului.

Conform unui raport al armatei israeliene, în ultimele 24 ore au fost lovite aproximativ 300 de ținte asociate cu Hezbollah în Liban, în încercarea de a decima sistemul financiar al grupării pro-iraniene. Atacurile au fost criticate de Înaltul Comisariat ONU pentru drepturile omului, care a condamnat pagubele semnificative aduse unei infrastructuri civile. Începând cu 23 septembrie, data intensificării acestor lovituri, peste 1.489 de persoane și-au pierdut viața în Liban, conform unui bilanț oficial prezentat de AFP.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro