Reclamă

Un deputat francez, Andy Kerbrat, a recunoscut marţi că a fost prins cu stupefiante asupra sa și a informat că intenționează să urmeze un „protocol de îngrijire” înainte de a-şi relua activitatea parlamentară. Kerbrat, care a fost ales pe lista partidului stângii radicale „La France insoumise” (Franţa nesupusă), a dezvăluit pe reţeaua socială X că la data de 17 octombrie a fost controlat şi s-a descoperit că se afla „în posesie de stupefiante”.

Săptămânalul francez „Valori actuale” a dezvăluit că deputatul avea asupra sa 1,35 grame de 3-MMC, un drog de sinteză utilizat din ce în ce mai frecvent în Franţa. În ciuda faptului că a fost prins în posesie de stupefiante, Andy Kerbrat nu a fost arestat preventiv, ci doar audiat de poliţie în stare de libertate. Deputatul a afirmat printr-un comunicat pe aceeaşi reţea socială că se pune „la dispoziţia justiţiei”.

Kerbrat a declarat că problemele personale și fragilităţile psihologice l-au făcut să consume droguri de sinteză, fiind pe deplin conştient de efectul lor nociv asupra sănătăţii. El a accentuat că îşi asumă responsabilitatea pentru acțiunile sale şi se va lupta să învingă dependenţa. „În contextul unor probleme personale şi al unor fragilităţi psihologice, am consumat droguri de sinteză şi sunt pe deplin conştient de efectul lor asupra sănătăţii”, a afirmat deputatul.

3-MMC, drogul de sinteză găsit asupra deputatului, este din ce în ce mai popular în Franţa, mai ales în mediile festive, unde este considerat un substitut mai ieftin pentru cocaină. Kerbrat a asigurat că urmează să participe la un „protocol de îngrijire” pentru a-şi relua activitatea în parlament fără a fi afectat de această problemă.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro