Reclamă

În plină criză de donatori de sânge, campania „Avem același sânge” a Digi 24 se reia după o pauză estivală, subliniind necesitatea crucială de donare voluntară pentru salvarea vieților. În momentul de față, campania este găzduită de Parlament, dorind să atragă atenția asupra modernizării urgente a sistemului de transfuzie din România, dar și asupra impactului direct al lipsei de sânge asupra pacienților.

Medicul Radu Zamfir, medic primar de chirurgie generală, subliniază importanța sistemului de transfuzie: „Nu am cum să nu fiu alături de dumneavoastră în acest demers care este vital sănătății pacienților noștri. Practic, în condițiile în care nu există sânge, nu există acea plasă de siguranță pentru pacienții care au nevoie de intervenții chirurgicale complexe, pentru că cu cât o intervenție este mai complexă, cu atât e nevoie de o rezervă mai mare de sânge pentru a elimina acel neprevăzut care îi poate pune viața în pericol. Deci, practic, sângele înseamnă viață pentru acești pacienți. Într-adevăr, a fost o scădere a donatorilor, s-au mai amânat pacienți din cauza lipsei de sânge, dar aceasta nu poate fi combătută decât printr-un apel al dumneavoastră, al nostru, al tuturor, la oameni să doneze. Practic, la acest gest de solidaritate socială, solidaritate umană prin care pot să-și ajute aproapele”.

Sistemul de transfuzie din România dă dovadă de un necesar urgent de modernizare, cu pași prea lenți față de cerințele existente. Majoritatea centrelor de transfuzie operează în clădiri vechi, cu echipamente depășite care necesită înlocuire sau reînnoire pentru a putea răspunde necesarului de sânge al pacienților.

Proiectul de modernizare al sistemului de transfuzie din țară este susținut de SANADOR, care își dorește crearea unui cadru mai eficient și dotat cu aparatură de ultimă generație.

Campania „Avem același sânge” continuă să încurajeze donațiile de sânge, un „gest de solidaritate socială”, așa cum l-a descris medicul Radu Zamfir, necesar pentru siguranța și binele pacienților care depind de intervenții chirurgicale.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro