Reclamă

Harrods a anunțat că se ocupă de peste 250 de cereri de despăgubire depuse de femei care acuză comportamentul sexual inadecvat al fostului deținător al magazinului, Mohamed Al Fayed. Informația a fost dezvăluită de magazin pentru BBC, în urma unui documentar difuzat acum mai bine de patru săptămâni.

Documentarul BBC a expus zeci de ani de acuzații grave de abuz sexual împotriva lui Al Fayed, determinând femeile să lanseze cererile de despăgubire. Harrods susține că deja a rezolvat o serie de astfel de reclamații. Al Fayed a fost în fruntea Harrods între 1985 și 2010, iar noii proprietari afirmă că sunt „îngroziți” de aceste acuzații și investighează orice potențială implicare a actualilor angajați.

Magazinul are un sistem de compensare destinat foștilor angajați care și-au declarat suferințele cauzate de comportamentul lui Al Fayed. În paralel, mai mulți foști angajați au intentat procese împotriva magazinului de lux. Avocații implicați reprezintă 147 de femei care au fost sau sunt încă angajate, însă nu este clar dacă există corespondențe între acestea și cele care solicită despăgubiri.

Mohamed Al Fayed, antreprenorul miliardar decedat anul trecut la vârsta de 94 de ani, este acuzat de multiple femei de viol și tentativă de viol în perioada în care conducea Harrods. Ziarul BBC a cules mărturiile a peste 20 de foste angajate ale magazinului în cadrul investigației pentru documentar și podcastul intitulat „Al Fayed: Predator la Harrods”.

În răspuns la aceste dezvăluiri, proprietarii actuali ai magazinului şi-au exprimat dezamăgirea profundă față de ceea ce s-a întâmplat și au prezentat scuze sincere victimelor respective.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro