Reclamă

Cu doar 15 zile înaintea alegerilor prezidențiale americane, vicepreședinta Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump se află la egalitate, potrivit sondajelor recente. Cei doi candidați continuă campania electorală în statele decisive, nefiind clar cine va câștiga cursa pentru Casa Albă.

Kamala Harris desfășoară un turneu-fulger în trei state-cheie din estul țării: Pennsylvania, Michigan și Wisconsin. Între timp, Donald Trump se află în North Carolina, o regiune recent devastată de uraganul Helene, unde susținătorii săi răspândesc informații false despre ajutoarele guvernamentale.

Conform datelor oficiale, echipa de campanie a Kamalei Harris a strâns peste 270 de milioane de dolari în septembrie, în timp ce campania lui Donald Trump a reușit să adune doar 78 de milioane. De la începutul campaniei în iulie, democrata a strâns un miliard de dolari, dar acest avantaj financiar nu se reflectă în intențiile de vot, conform sondajelor.

În șapte state critice – Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Arizona, Nevada și Georgia – sondajele New York Times și The Washington Post arată că ambii candidați sunt la egalitate, fiecare cu 47% din intențiile de vot.

Duminică, Kamala Harris a declarat: „Voi da tot ce am”, fiind însoțită de Liz Cheney în campania din Pennsylvania, Michigan și Wisconsin. Cheney, o fostă parlamentară republicană și opozantă a lui Trump, o susține pe Harris, încercând să atragă conservatorii moderați.

Pe de altă parte, Donald Trump a participat la evenimente în Asheville, North Carolina, oraș afectat de uraganul Helene. „Tocmai am făcut primul duș cald azi”, a spus Shelley Hughes, locuitoare din zonă, exprimându-și intenția de a vota cu Trump. Uraganul Helene, al doilea cel mai sângeros din ultimele decenii, a cauzat moartea a peste 240 de persoane în sud-estul Statelor Unite. Donald Trump a acuzat democrații că au deturnat fonduri de la Agenția Federală de Gestionare a Catastrofelor (FEMA).


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro