Reclamă

Aeroportul Charleroi Sud din Bruxelles a fost nevoit să anuleze toate zborurile de plecare programate pentru marți, din cauza unei greve a personalului de securitate, au anunțat reprezentanții aeroportului, citați de Politico. Aceștia au menționat că toate aterizările vor fi menținute, adăugând un apel către pasageri să contacteze companiile aeriene pentru a verifica validitatea zborurilor.

Aeroportul a explicat că decizia de anulare a zborurilor a fost generată de greva din sectorul de securitate și de lipsa personalului necesar pentru a asigura operațiunile, fapt care face imposibilă garantarea siguranței. În ciuda dificultăților actuale, se fac eforturi pentru reluarea activităților începând de miercuri.

Acesta este cel de-al treilea val de greve care afectează al doilea cel mai tranzitat aeroport din Belgia în mai puțin de două luni. Înaintea acestei greve, o grevă surpriză a paralizat aeroportul Charleroi pe 12 septembrie, iar o acțiune sindicală similară de la 1 octombrie a perturbat traficul aerian atât pe acest aeroport, cât și pe cel din Bruxelles.

Aeroportul Charleroi, situat la aproximativ 60 de kilometri sud de Bruxelles, este un punct de plecare predilect pentru companiile aeriene low-cost, precum Ryanair și Wizz Air, care operează majoritatea zborurilor de aici. De asemenea, Air Corsica și Pegasus au un număr limitat de zboruri efectuate de pe acest aeroport.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro