Reclamă

Forțele ucrainene au distrus un sistem rusesc de apărare antiaeriană Buk-M3 în noaptea de 21 octombrie, conform informațiilor oferite de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, după cum relatează Kyiv Independent.

Operațiunea a fost executată de Forțele armate ale Ucrainei cu utilizarea dronelor și alături de alte unități militare. Sistemul Buk-M3 este cea mai recentă versiune din seria Buk, care a fost dezvoltată în perioada sovietică. Acesta este un sistem cu rază medie de acțiune, capabil să intercepteze ținte aeriene, inclusiv rachete balistice tactice, de la o distanță de până la 65 de kilometri.

La momentul atacului, sistemul antiaerian Buk-M3 era amplasat la aproximativ 60 de kilometri de linia frontului, conform aceleiași surse militare. Costul unui astfel de echipament este evaluat la 40-50 milioane de dolari. Nu a fost precizată locația exactă a distrugerii.

Potrivit declarațiilor Statului Major General, de la începutul războiului pe scară largă, forțele ucrainene au eliminat 979 de sisteme antiaeriene rusești. Aceste informații au fost incluse în raportul de dimineață al Statului Major General, publicat pe 21 octombrie.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro