Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat luni că rezultatul strâns al referendumului pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană evidențiază necesitatea de a intensifica eforturile pentru a convinge și cetățenii din provincie și zonele rurale. Premierul a declarat că, pentru succesul acestui demers, realegerea doamnei Maia Sandu pentru un nou mandat prezidențial este obligatorie.

„Felicitări tuturor cetățenilor moldoveni care au rezistat în fața presiunilor incredibile ale Moscovei și au reușit să își ducă țara de partea bună a istoriei. Rezultatul strâns de la referendumul pentru integrarea în Uniunea Europeană este o dovadă că trebuie să ne intensificăm eforturile pentru a convinge și cetățenii din provincie și zonele rurale, unde Rusia are mai multă eficiență propagandistică, că viitorul Republicii Moldova este doar către Vest”, a declarat Ciolacu pe Facebook.

Premierul a adăugat că „Cu Maia Sandu președinte și cu un guvern pro-european, va fi tot mai clar că flacăra rece a Rusiei se va stinge definitiv la Chișinău! România este total alături de Republica Moldova”, reafirmând astfel sprijinul țării în direcția pro-europeană a Moldovei.

Rezultatele parțiale ale referendumului proeuropean din Republica Moldova, disponibile la ora 08.00, indicau o situație de egalitate după prelucrarea a 98,29% din totalul proceselor verbale. După prelucrarea a 98,33% dintre procesele verbale, scorul era de 50,03% la 49,97% în favoarea celor care susțin aderarea Republicii Moldova la UE. Pe măsură ce datele din câteva zeci de secții de votare din diaspora continuau să fie procesate, răspunsul DA înregistrând un avans lent.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro