Reclamă

Quincy Promes, fost atacant la cluburi renumite ca Ajax Amsterdam, FC Sevilla și Spartak Moscova, a fost recent implicat într-un scandal de trafic de droguri, ducând o viață dublă între terenul de fotbal și operațiuni clandestine. Potrivit surselor, Promes a coordonat un transport de 1.300 de kilograme de cocaină, transport ce a ajuns în portul Antwerp din Belgia, ascuns într-un container cu saci de sare.

În perioada 2018-2022, cantitatea de cocaină care a tranzitat prin portul Rotterdam a crescut semnificativ. Până în iulie 2020, autoritățile au interceptat mai multe mesaje incriminatoare trimise de Promes către asociații săi, numiți de el ‘soldați’. Aceștia erau responsabili de asigurarea transportului de droguri de la Antwerp.

Investigațiile au dezvăluit și implicarea lui Promes în alte fapte violente. Într-o conversație interceptată, Promes și-a recunoscut vinovăția în atacarea unui văr cu un cuțit, pentru care a fost condamnat în lipsă la 18 luni de închisoare.

Deși condamnat la șase ani pentru traficul cu droguri, Promes a evitat inițial arestarea fugind în Rusia și apoi în Emiratele Arabe Unite. La Dubai, a fost reținut pentru scurt timp, dar eliberat rapid fără clarificări din partea autorităților locale. În cele din urmă, a anunțat că va juca la United F.C., o echipă nou-înființată din liga a doua a Emiratelor Arabe Unite.

Promes și-a promovat mereu un alter ego în producțiile rap, consolidând imaginea unui personaj obsedat de cultura ‘gangster’. Legăturile sale cu lumea interlopă olandeză au alarmat autoritățile, care subliniază vulnerabilitatea tinerilor sportivi influențați de anturajele din cartierele natale.

În concluzie, cazul lui Quincy Promes reprezintă un exemplu de declin rapid în cariera unui sportiv de succes, dictat de implicarea în activități ilegale. Transferul său la echipa din Dubai marchează o nouă etapă în cariera și viața personală a fotbalistului, ce păstrează atenția asupra distincției dintre succesul sportiv și riscurile legăturilor periculoase.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro