Reclamă

Un instructor de zbor în vârstă de 47 de ani a murit în urma unui accident survenit în timpul unui zbor cu parapanta în municipiul Săcele, județul Brașov, duminică, 20 octombrie. Bărbatul, originar din Sânpetru, a căzut de la înălțime, iar incidentul tragic a avut loc în jurul orei 12:20. Femeia de 23 de ani care zbura în tandem cu acesta a reușit să supraviețuiască, însă tragicul eveniment a lăsat în urmă o familie îndurerată. Soția instructorului, aflată în stare de șoc, a fost transportată de urgență la spital.

Conform comunicării oficiale a Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, incidentul a fost raportat printr-un apel la 112, precizând că în zona Bunloc din Săcele, bărbatul a căzut de la înălțime și, în urma impactului cu solul, a decedat. O echipă de poliție investighează circumstanțele producerii tragicului accident pentru a clarifica în ce condiții s-a desprins instructorul de echipamentul de zbor.

„La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 12.20, Secţia Regională de Poliţie Transporturi Braşov a fost sesizată printr-un apel de urgenţă, prin sistemul 112, cu privire la faptul că în zona Bunloc, din municipiul Săcele, un bărbat, care efectua un zbor cu parapanta, ar fi căzut de la înălţime, iar în urma impactului cu solul acesta a decedat”, a declarat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov.

Ancheta inițiată de organele de poliție va fi extinsă de către procurorii Curții de Apel Brașov, care urmează să elucideze cauzele și condițiile care au condus la producerea acestui deces. Dezlegarea acestor întrebări va fi crucială pentru a înțelege pe deplin tragedia produsă și a stabili eventualele măsuri de siguranță necesare pentru prevenirea unor astfel de incidente în viitor.

Evenimentul tragic a ridicat semne de întrebare cu privire la siguranța echipamentelor de zbor, mai ales că astfel de activități sunt apreciate pentru senzațiile și libertatea pe care le oferă, dar implică riscuri majore dacă nu sunt efectuate conform reglementărilor și standardelor de siguranță.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro