Reclamă

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a declarat în cadrul emisiunii ‘În fața ta’ de la Digi24 că susține desființarea Poliției Locale. Edilul a explicat, totuși, că subiectul nu a fost inclus în propunerea de referendum, prioritățile rămânând de ordin financiar.

Într-o dezbatere anterioară la DigiFM, Florin Negruțiu i-a adresat o întrebare directă lui Nicușor Dan: „Multe voci susțin că Poliția Locală nu servește cetățenii, ci mai degrabă primarul, devenind o veritabilă Gardă Pretoriană. Dumneavoastră sunteți pentru sau împotriva Poliției Locale?” Răspunsul ferm al primarului a fost: „Eu dintotdeauna am fost pentru desființarea Poliției Locale”.

Nicușor Dan a precizat că, deși are Poliția Locală în subordine, conform legislației, acest organism are anumite atribuții care, în cazul desființării, ar trebui preluate de alte structuri, cum ar fi Poliția Națională, considerată de primar mai profesionistă în chestiuni de ordine publică.

Primarul a criticat și funcționarea Poliției Locale, spunând că „poate ajunge oricine” în această instituție. Referindu-se la incidentul de la Unirii, Nicușor Dan a subliniat că Poliția Națională „s-a comportat total neprofesionist”.

Legat de întrebările care ar putea figura la un eventual referendum, primarul a menționat două posibile subiecte: reglementarea repartizării impozitelor și taxelor între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector și emiterea autorizațiilor de construire la nivelul întregului oraș de către Primarul General.

În plus, o întrebare propusă de PSD, având susținerea lui Marcel Ciolacu, ar putea fi inclusă: „Sunteți de acord ca Primăria București să finanțeze și să implementeze un program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București?” Nicușor Dan și-a arătat deschiderea principială față de această inițiativă.

Astfel, deși desființarea Poliției Locale este o temă importantă pentru Nicușor Dan, ea nu se află în prim-planul problemelor financiare care preocupă în prezent administrația capitalei.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro