Reclamă

Armata israeliană a efectuat un atac aerian duminică asupra unui ‘centru de comandă’ al grupării şiite Hezbollah și asupra unui depozit subteran de arme situat în capitala Libanului, Beirut. Într-un comunicat oficial, armata israeliană (IDF) a confirmat că aviația militară a lovit ‘un centru de comandă al cartierului general al serviciilor de informații ale Hezbollah și un atelier subteran de fabricare a armelor’, potrivit Agerpres, citând informații de la AFP.

Conform agenției de presă libaneze ANI, bombardamentele s-au concentrat asupra cartierelor Haret Hreik și Hadath Beirut, ambele recunoscute ca bastioane ale mișcării islamiste libaneze care se află într-un conflict deschis cu Israelul.

Într-un alt anunț, armata israeliană a comunicat eliminarea a trei lideri ai Hezbollah din sudul Libanului, zonă unde Israelul desfășoară atacuri aeriene intense împotriva acestei mișcări proiraniene, însoțite din 30 septembrie de o ofensivă terestră.

În dimineața zilei de duminică, IDF a sfătuit locuitorii din două cartiere din sudul Beirutului să se evacueze, anticipând un atac asupra a două clădiri considerate drept locații care adăpostesc instalații Hezbollah. Conform precizărilor făcute de armata israeliană, aceste clădiri se află în districtele Haret Hreik și Hadath Beirut.

Armata a emis un mesaj către populație, avertizând: ‘Vă aflați în apropierea unor instalații și interese afiliate Hezbollah, împotriva cărora Forțele de Apărare ale Israelului vor lua măsuri în viitorul apropiat’.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro