Reclamă

Regele Charles și Regina Camilla au participat duminică dimineață la o slujbă religioasă la biserica St. Thomas din nordul orașului Sydney, fiind întâmpinați cu căldură de către localnici cu flori și steaguri, marcând prima vizită externă a regelui după diagnosticul de cancer. Este un moment important pentru cuplul regal, deoarece participarea la slujbă reprezintă debutul turneului lor în Australia.

Cuplul regal a fost primit la Biserica Anglicană Sf. Toma de arhiepiscopul de Sydney, Kanishka Raffel, alături de copiii de la școala duminicală a bisericii. În interiorul bisericii, Charles și Camilla au semnat două biblii, incluzând una care a aparținut primului ministru și capelanului primei flote de nave din 1788.

Pe străzile adiacente bisericii, mulțumile au avut ocazia să îl întâlnească pe Regele Charles, unii cântând „God Save the King” și ovaționând cuplul regal. Regele a exprimat că starea sa de sănătate este bună în dialogul său cu oamenii, aducându-le astfel o ușurare.

Regele a vizitat și parlamentul New South Wales, marcând 200 de ani de la cea mai veche legislatură din Australia, dedicând parlamentarilor o sticlă pentru a-și cronometra discursurile, subliniind importanța parlamentelor puternice pentru democrație. Charles a declarat: „Ce mare bucurie este să vin în Australia pentru prima dată ca suveran și să reînnoiesc dragostea pentru această țară și pentru poporul ei, pe care i-am prețuit atât de mult timp.”

În cadrul aceleași zile, Regele Charles a făcut o donație personală substanțială pentru a promova un program de competențe destinat dezvoltării educației privind schimbările climatice în statele insulare mici, inclusiv Pacificul. Beneficiarii vor fi profesioniștii la jumătatea carierei și funcționarii publici, având ca scop reținerea talentului și creșterea rezistenței la efectele schimbărilor climatice.

Mai târziu, Regele s-a întâlnit cu guvernatorul general al Commonwealth-ului Australiei, Sam Mostyn, și cu guvernatorul New South Wales, Margaret Beazley. Discursul său în fața Consiliului Legislativ a inclus și o glumă despre vârsta sa: „Am venit pentru prima dată în Australia acum aproape 60 de ani, ceea ce este un pic îngrijorător. Nu-mi rămâne decât să spun cât de încântat sunt să vin pentru prima dată ca monarh.”

Vizita Regelui Charles în Australia continuă, suveranul urmând să participe la diverse evenimente, inclusiv vizite la centre de combatere a cancerului, marcând astfel o revenire treptată la activitățile publice după diagnosticul său.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro