Reclamă

Ucraina a lansat o serie de drone care au vizat Moscova și vestul Rusiei, conform declarațiilor oficialilor regionali de duminică dimineață. Primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, a afirmat pe aplicația de mesagerie Telegram că ‘unitățile ruse de apărare aeriană au distrus cel puțin o dronă care zbura spre Moscova’.

Resturile dronei au provocat însă mai multe incendii de scurtă durată în regiunea Lipețk, situată în sud-vestul Rusiei, a adăugat guvernatorul regiunii pe aceleași sursă de comunicare, precizând că nu au fost raportate persoane rănite.

De asemenea, guvernatorii regiunilor Briansk și Oryol, situate tot în vestul Rusiei, au informat că unitățile de apărare aeriană din aceste zone au distrus și ele mai multe drone.

Anterior, Kievul a susținut în repetate rânduri că atacurile sale aeriene vizează infrastructuri esențiale pentru susținerea eforturilor de război ale Rusiei sau reprezintă un răspuns la atacurile aeriene continue efectuate de Moscova.

Este de menționat faptul că oficialii ruși, de obicei, nu dezvăluie amploarea pagubelor provocate de astfel de atacuri cu drone, în special în ceea ce privește infrastructura militară, de transport sau energetică.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro