Reclamă

Duminică, 20 octombrie, în Republica Moldova au loc alegerile prezidențiale și referendumul privind schimbarea constituției pentru aderarea la Uniunea Europeană, dar nu va fi organizat niciun exit-poll. Potrivit agenției de presă IPN, Rodica Sîrbu, șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a Comisiei Electorale Centrale, a declarat că nu au fost înregistrate solicitări pentru desfășurarea de exit-polls până pe 13 octombrie, termenul limită pentru depunerea acestora.

În cazul unui eventual tur doi al alegerilor prezidențiale, solicitările pentru organizarea de exit-poll pot fi depuse până pe 27 octombrie. Ultima dată când s-a realizat un exit-poll în Republica Moldova a fost la turul II al alegerilor prezidențiale din 2020, când asociația obștească „Spero” și compania „Intellect Group” SRL au desfășurat un astfel de studiu la o sută de secții de votare din țară.

Cetățenii Republicii Moldova sunt chemați la urne pentru a alege noul președinte, având de ales între 11 candidați, și pentru a decide asupra unei posibile modificări constituționale în cadrul referendumului. La referendum, cetățenii își vor exprima opinia cu privire la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro