Reclamă

Aeroportul Dunedin din Noua Zeelandă a atras atenția cu un semn care le impune călătorilor o limită de trei minute pentru îmbrățișări în zona de sosire a zborurilor, relatează CNN, citat de News.ro. Mesajul de pe panou invită pe cei care doresc despărțiri mai afectuoase să folosească parcarea aeroportului.

inițiativa a primit reacții variate pe rețelele sociale. Unii utilizatori au criticat măsura ca fiind prea restrictivă, în timp ce alții s-au declarat surprinși să vadă că aeroportul mai oferă o zonă de „drop-off” gratuită, în contextul creșterii generale a taxelor și amenzilor.

Daniel De Bono, directorul general al aeroportului Dunedin, a discutat despre acest subiect într-un interviu acordat postului RNZ. El a descris aeroporturile ca fiind „focare de emoții” și a făcut referire la un studiu care indică faptul că o îmbrățișare de 20 de secunde este suficientă pentru a stimula producția de oxitocină, denumit și „hormonul iubirii”. De Bono a subliniat că îmbunătățirea vitezei cu care clienții se deplasează poate permite mai multor persoane să experiențieze îmbrățișări.

Parcarea aeroportului din Dunedin le oferă vizitatorilor o ședere gratuită de 15 minute. De Bono a menționat că echipa sa a asistat la multe evenimente interesante în această parcare de-a lungul anilor.

Cu această măsură inedită, aeroportul Dunedin a reușit să se evidențieze, generând discuții pe marginea necesității de a echilibra emoțiile umane cu logistica eficientă în spațiile aeroportuare.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro