Reclamă

Autoritățile americane au anunțat că oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru orice informații legate de blogul rus Rîbar, acuzat de Washington că ar încerca să destabilizeze Statele Unite în contextul electoral actual. Potrivit unei relatări AFP, preluată de Agerpres, Departamentul de Stat al SUA, prin programul Rewards for Justice, a identificat nouă persoane implicate în „operațiunile de influență nefastă ale Rîbar”.

Mihail Zvinciuk, fondatorul Rîbar, este unul dintre cei menționați. Acesta este cunoscut pentru activitatea sa online sub pseudonimul „Rybar”/Rîbar, fiind văzut ca un influent propagandist și blogger militar rus. Recent, Zvinciuk a acuzat liderii militari ruși de minciună în raportarea lor despre cucerirea unor localități din Ucraina, care, de fapt, nu ar fi fost sub controlul armatei ruse.

Cu peste 1,3 milioane de abonați care urmăresc informațiile Rîbar despre conflictul din Ucraina, autoritățile americane susțin că activitatea blogului se extinde dincolo de aceasta. „Rîbar gestionează rețelele sociale ale canalelor de propagandă #HOLDTHELINE și #STANDWTHTEXAS”, conform comunicatului Rewards for Justice. Aceste rețele ar promova interesele politice ale guvernului rus în SUA.

De asemenea, același comunicat vorbește despre încercările Rîbar de a „semăna discordie, de a provoca diviziuni sociale, de a alimenta disensiunile partizane și rasiale și de a încuraja ura și violențele în SUA”.

Evenimentele recente subliniază preocuparea autorităților americane față de influența străină în procesele democratice, în special în perioadele electorale sensibile.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro