Reclamă

Hezbollah a lansat sâmbătă zeci de rachete și mai multe drone către nordul Israelului, una dintre drone vizând reședința de vacanță a premierului israelian Benjamin Netanyahu, a declarat armata israeliană, informează Reuters. În timp ce Benjamin Netanyahu nu se afla în apropiere și nu au fost raportate victime la reședința sa, atacul a provocat pagube, cu una dintre rachete lovind o clădire rezidențială, ceea ce a dus la moartea unei persoane și rănirea altor nouă, potrivit poliției israeliene și serviciului de ambulanță.

Simultan, conflictul din Fâșia Gaza continuă să fie devastator, cu cel puțin 11 persoane ucise în tabăra de refugiați Al Maghazi și cel puțin alte șapte în tabăra Shati din Gaza City, conform oficialilor locali. Doi pacienți au murit la spitalul indonezian din Fâșia Gaza după ce alimentarea cu energie și proviziile medicale au fost întrerupte, iar o asistentă a fost ucisă la spitalul Kamal Adwan.

Hezbollah a raportat 11 atacuri asupra țintelor militare din Israel, toate cu salve de rachete, fără a comenta situațiile cu dronele sau atacul care avea ca țintă reședința premierului Netanyahu. În paralel, armata israeliană continuă să bombardeze zonele refugiaților din Jabalia, Gaza, ca parte a eforturilor de a preveni regruparea luptătorilor Hamas.

În Liban, ministerul sănătății a confirmat moartea a cel puțin două persoane în urma unui atac israelian lângă Jounieh, la nord de Beirut. Aceasta este prima incursiune de acest fel în zonă, iar armata israeliană verifică incidentul.

Escaladarea actuală a violențelor a venit într-un context în care lideri occidentali, inclusiv președintele american Joe Biden, au declarat că recent moartea lui Yahya Sinwar, lider Hamas și strateg al recentelor atacuri la adresa Israelului, ar putea deschide o cale către un armistițiu și eliberarea ostaticilor. Totuși, negocierile pentru pace rămân în impas, afectând viețile a milioane de oameni în regiune.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro