Reclamă

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat în cadrul emisiunii „În fața ta”, cu Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, că este dificil de prevăzut cine va forma guvernul după alegerile viitoare. Hunor a propus ca președintele României să numească premierul din partidul cu cele mai multe mandate, fie că este PSD, PNL sau USR. „Dacă vrem să respectăm un principiu democratic, trebuie cel puțin să aibă prima șansă de a căuta o majoritate”, a afirmat liderul UDMR.

Hunor și-a expus și teoria controversată, afirmând că unul dintre PSD sau PNL ar trebui să rămână în opoziție pentru a preveni o posibila alternanță la putere cu partide radicale precum AUR și SOS în 2028. „Dacă nu, atunci după 2028, la alegerile din 2028, alternanța la putere va fi AUR și cu SOS”, a adăugat el.

Președintele UDMR a subliniat faptul că alianța PSD-PNL în guvern poate fi o soluție viabilă, dar este necesară o majoritate solidă. „Dacă n-au o majoritate solidă, atunci mai caută pe cineva – poate să vină la noi, poate să meargă la USR” a explicat Hunor, menționând că PSD și PNL au peste 50% din mandate și ar putea guverna împreună.

Hunor a comentat și despre dificultățile economice și sociale viitoare, considerând că acestea vor pune presiune pe partidele guvernante. „Urmează o perioadă foarte dificilă din punct de vedere economic și social, cu costuri destul de mari și USR-ul nu are capacitatea de a crește în opoziție”, a conchis el.

În concluzie, potrivit declarațiilor sale, Kelemen Hunor consideră imperativ ca partidele mari să evalueze cu responsabilitate pozițiile pe care le vor ocupa în viitoarele structuri guvernamentale pentru a asigura o stabilitate politică pe termen lung.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro