Reclamă

Ministrul de externe al Franței, Jean-Noel Barrot, a anunțat, sâmbătă, la Kiev, că Franța este deschisă inițiativei de a invita imediat Ucraina să adere la NATO. Cu toate acestea, discuțiile pe această temă vor continua cu aliații, a subliniat Barrot, citat de Agerpres și Reuters.

Barrot a declarat într-o conferință de presă susținută alături de omologul său ucrainean, Andrii Sîbiga: „În ceea ce privește invitarea Ucrainei de a adera la NATO, suntem deschiși și este o discuție pe care o avem cu partenerii noștri”.

În cadrul aceleași conferințe, Jean-Noel Barrot a comentat și asupra posibilității ca Coreea de Nord să trimită trupe pentru a sprijini Rusia în conflictul din Ucraina. Acesta a afirmat că, dacă acest lucru s-ar dovedi adevărat, ar reprezenta o escaladare majoră a conflictului și ar indica dificultățile cu care se confruntă Moscova în război.

Omologul său ucrainean, Andrii Sîbiga, a avertizat că implicarea trupelor nord-coreene în conflictul din Ucraina ar însemna un risc „uriaș” de escaladare a situației.

Aceste declarații vin pe fondul acuzațiilor președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a susținut că Coreea de Nord desfășoară ofițeri în toată Rusia și plănuiește să trimită 10.000 de militari pentru a sprijini efortul de război al Moscovei.

Cu toate acestea, atât Rusia, cât și Coreea de Nord au negat orice implicare în transferul de arme sau personal militar între cele două țări. De asemenea, Kremlinul a respins acuzațiile din Coreea de Sud privind trimiterea de personal militar din partea Coreei de Nord pentru a ajuta Rusia în conflictul contra Ucrainei.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro