Reclamă

Elena Lasconi, candidată a USR la alegerile prezidențiale, a declarat recent că nu va efectua vizite oficiale la Moscova dacă va ajunge președintele României. „Drumul ăsta, la Moscova, îl știe domnul Geoană. Eu nu mă voi duce acolo”, a spus Lasconi într-o intervenție la Prima TV, criticându-l pe fostul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, pentru legăturile sale anterioare cu Rusia. Lasconi și-a exprimat dezacordul cu politica liderilor coaliției Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, acuzându-i că nu au trimis observatori la alegerile din Republica Moldova.

Moderatoarea emisiunii i-a adus aminte de vizita la Moscova din 2009 a lui Mircea Geoană, menționând și că acesta a ocupat funcția de secretar general adjunct al NATO. Lasconi a catalogat aceste legături ca fiind suspecte și a subliniat că nu poate colabora cu lideri acuzați de crime împotriva umanității, referindu-se la președintele rus Vladimir Putin. „Linia mea în ceea ce privește Rusia e: Dați-ne tezaurul înapoi, încetați războiul din Ucraina și plecați de pe teritoriile ocupate ale Ucrainei”, a completat ea.

În același context, Lasconi a criticat public coaliția PSD-PNL pentru lipsa de interes față de alegerile din Republica Moldova. Ea a subliniat că Dan Barna este singurul oficial român prezent la monitorizarea scrutinului: „În acest moment, Dan Barna este singurul reprezentant oficial pe care România îl are acolo!”.

Lasconi a accentuat că autoritățile române nu au reușit să trimită observatori, deși natura evenimentului era una de importanță istorică: „Vi se pare incredibil? Da, este. Domnii Ciucă și Ciolacu ne amețesc cu vorbe, dar când să treacă la fapte nu fac nimic.”

Elena Lasconi a reiterat și aspirațiile comune ale României și Republicii Moldova, afirmând cu fermitate: „Am mai spus, o repet: locul Republicii Moldova este lângă România, în Uniunea Europeană”.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro