Reclamă

O dronă lansată din Liban a lovit sâmbătă orașul Cezareea, situat în centrul Israelului, în apropierea reşedinţei private a premierului israelian Benjamin Netanyahu. Incidentul a fost raportat de agenția Agerpres, citând surse EFE.

Conform presei arabe, reședința privată a premierului israelian a fost ținta atacului care a implicat trei drone, dintre care două au fost interceptate de armata israeliană. „În ultima oră, au fost identificate trei vehicule aeriene fără pilot care traversau din Liban spre teritoriul israelian. Două dintre ele au fost interceptate şi un al treilea a lovit în zona Cezareei”, a transmis armata israeliană într-un comunicat oficial.

Purtătorul de cuvânt al lui Netanyahu a confirmat faptul că locuința premierului a fost ținta unui atac cu dronă venită din nordul Cezareei. De asemenea, acesta a precizat că primul-ministru nu era în apropierea reședinței în momentul atacului și că nu au existat victime. Informațiile au fost transmise și de agenția de știri Reuters.

Acest incident vine pe fundalul unor tensiuni ridicate în regiune. Deși detalii suplimentare cu privire la motivația exactă a atacului nu au fost făcute publice, armata israeliană își menține vigilența. În săptămânile recente, au existat semnale de amplificare a tensiunilor între Israel și vecinii săi, fiind raportate și alte evenimente de agresiune transfrontalieră.

Autoritățile israeliene nu au oferit detalii despre posibile măsuri de contracarare sau despre eventuale răspunsuri militare la acest incident. De asemenea, nu au fost raportate pagube materiale semnificative sau alte consecințe ale atacului asupra reședinței premierului.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro