Reclamă

Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene, a avut vineri seara o intervenție la Digi24, în care a abordat situația economică actuală a României. Câciu a criticat politica fiscală a premierilor Emil Boc și Florin Cîțu, susținând că liberalii sunt co-responsabili pentru rezultatele economice, fie ele succese sau eșecuri. „Liberalii îl acuză pe premier. E multă ipocrizie. Sunt parte acestei acestui succes sau eșec. N-au cum să se ascundă, și ipocrizia se vede la români. Adică, românii o taxează imediat, și o s-o taxeze foarte curând”, a declarat Câciu.

Ministrul a adus în discuție măsurile de austeritate aplicate în trecut, subliniind efectele acestora asupra economiei. „Dacă vrei să ai un hard landing, cum am avut în 2010… În 2010 a fost hard landing. A venit Băsescu, a venit Boc, ne-au crescut taxele, ne-au tăiat salarii, pensii,” a spus el. Câciu a remarcat că, deși Florin Cîțu și-a propus inițial să reducă deficitul bugetar în doi ani, acesta a fost extins la patru ani din cauza aprobării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În ceea ce privește viitorul economic, Câciu a menționat că s-ar putea lua decizii de ajustare fiscală care ar putea intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2026. El a subliniat că lumea se află într-o situație economică dinamică și dificilă. „Suntem într-o zonă de pace economică în lume? Întreb pe orice economist,” a spus Câciu, adăugând că Germania se confruntă cu o potențială contracție economică, ceea ce poate afecta întreaga Europă.

Întrebat despre interesele politice din spatele discuțiilor economice, Câciu a afirmat că ar putea exista motive electorale pentru anumite poziții și declarații, menționând observatori economici asociați cu Ludovic Orban.

Adrian Câciu și-a exprimat convingerea că românii sunt conștienți de ipocrizia partidelor politice și vor răspunde corespunzător, fapt susținut de sondajele actuale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro