Reclamă

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a anunțat că autoritățile din Republica Moldova își propun să finalizeze negocierile de aderare la Uniunea Europeană până în anul 2028, chiar mai devreme decât termenul des vehiculat de 2030. Priotitatea de a nu pierde oportunitatea extinderii Uniunii Europene i-a determinat pe oficialii de la Chișinău să implementeze măsuri concrete.

În cadrul emisiunii România Politică de la Prima News, Victor Negrescu a precizat: „Există o perspectivă şi Republica Moldova îşi doreşte ca parcursul să fie cât mai clar şi predictibil. Mai exact, se vorbeşte foarte mult de 2030, ca termen, dar autorităţile din Republica Moldova sunt chiar şi mai ambiţioase de atât, îşi doresc să finalizeze negocierile până în 2028”.

Procesul de evaluare a legislației din Republica Moldova pe primul dosar de aderare a început deja în această săptămână. Europarlamentarul a subliniat și lunarea inițiativelor la nivelul Parlamentului European pentru a crea un birou al acestuia la Chișinău, facilitând cooperarea extinsă între Parlamentul European și cel moldovean. „Ar fi perfect pentru Republica Moldova să se mişte cât mai repede şi să nu rateze trendul extinderii, pentru că eu cred că există o perspectivă de extindere, cel puțin pentru anumite state din Balcanii de Vest și ar fi ideal pentru noi să ne asigurăm că Republica Moldova intră în acel pluton care are şansa să intre în UE, în următorii ani”, a adăugat Negrescu.

Aceste eforturi de intensificare a cooperării internaționale sunt susținute și de implicarea Parlamentului României, exprimându-se dorința de a consolida relațiile bilaterale și a sprijini parcursul european al Republicii Moldova.

În concluzie, Victor Negrescu a reafirmat determinarea Republicii Moldova de a avansa rapid pentru a beneficia de procesele de extindere ale Uniunii Europene, prioritizând un parcurs clar și predictibil al aderării până în anul 2028.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro