Reclamă

Un bărbat de 55 de ani din localitatea Pianu de Sus și-a pierdut viața vineri, după ce a fost lovit de un autoturism în timp ce încerca să traverseze autostrada A1 pe sensul de mers Sebeş – Sibiu. Conform informațiilor transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, victimei i s-a întâmplat accidentul în calitate de pieton. „Din primele date, acesta s-ar fi angajat în traversarea părţii carosabile, în calitate de pieton. Cercetările continuă”, a declarat autoritatea.

În urma apelului de urgență, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba a trimis o echipă din cadrul Secției de Pompieri din Sebeş pentru a acorda primul ajutor bărbatului lovit pe autostradă. Potrivit echipajului, victima era în stop cardio-respirator în momentul în care forțele de intervenție au ajuns la locul accidentului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alex Crișan, a confirmat: „Din nefericire, persoana nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acesteia de către echipajele medicale prezente la locul producerii accidentului”. Autoritățile continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele exact ale accidentului.

Evenimentul tragic subliniază precaritatea siguranței pietonilor și riscurile la traversarea neautorizată a carosabilului, mai ales pe autostrăzi unde vizibilitatea și viteza de deplasare sunt semnificativ mai mari. Rămâne de văzut dacă autoritățile vor lua măsuri suplimentare pentru prevenirea unor incidente similare în viitor.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro