Reclamă

O adolescentă de 13 ani a determinat mobilizarea a aproape 100 de polițiști în Brașov, marți seara, după ce a sunat la 112 pretinzând că a fost răpită. Fata a declarat că a fost luată cu forța de persoane necunoscute, dar nu a putut oferi alte detalii despre locul unde se afla sau despre mașina în care ar fi fost urcată. Apelul s-a întrerupt brusc, iar telefonul a fost închis, adolescenta aruncând cartela SIM pentru a nu putea fi localizată.

După apelul de urgență, forțele de ordine au inițiat o amplă operațiune de căutare. Conform unui comunicat oficial al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, s-au emis mandate de percheziție domiciliară în Cartierul Săticel din Zărnești. În urma acțiunilor, s-a descoperit că apelul a fost o alarmă falsă, fata fiind găsită acasă, în siguranță, fără niciun pericol.

În fața polițiștilor, adolescenta a recunoscut că a mințit despre răpirea sa, explicând că totul a fost parte a unei provocări primite pe o rețea socială. Poliția a deschis un dosar penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, infracțiune care poate fi sancționată cu închisoare de până la 3 ani sau amendă. Părinții fetei sunt de asemenea vizați de posibile sancțiuni pentru neglijarea supravegherii fiicei lor.

Reprezentanții IPJ Brașov atrag atenția asupra consecințelor grave ale apelurilor false la numărul de urgență 112, care pun în pericol resursele și întârzie intervențiile în cazuri reale. Cetățenii sunt sfătuiți să ia în serios interacțiunea cu serviciile de urgență și sunt îndemnați să prevină astfel de incidente. Inspectoratul reiterează importanța monitorizării activității online a copiilor și conștientizării acestora asupra riscurilor provocărilor iresponsabile de pe internet.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro