Reclamă

Deputatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) din județul Dolj, Ringo Dămureanu, susține că partidul său i-ar fi cerut o sumă de 60.000 de euro pentru a putea candida în alegerile parlamentare din 2024. Potrivit CNCAV, deputatul afirmă că nu va plăti suma, considerând-o incorectă și așteaptă o anchetă de la parchet. Președintele partidului, George Simion, a explicat printr-o declarație făcută joi, 17 octombrie, că suma reprezintă contribuția pentru campaniile electorale, costuri pe care candidații trebuie să le suporte în România.

Ringo Dămureanu a acuzat public partidul AUR de formarea unui „grup infracțional organizat”, susținând că depunerea candidaturilor este condiționată de plata unei sume totale de 60.000 de euro, din care 20.000 de euro ar fi donație și restul ca împrumut pentru partid. Dămureanu a subliniat că va contesta listele candidaților la tribunalele din județele Mehedinți, Gorj și Timiș și că intenționează să candideze independent. El a exprimat îngrijorarea că locurile pe listele parlamentare ar putea fi cumpărate: „Nu sunt de acord ca să candideze cineva în țara asta cumpărându-și locul pe listă”.

George Simion a negat cu fermitate acuzațiile aduse de Dămureanu, subliniind în cadrul unei transmisii live pe YouTube că sumele solicitate reprezintă contribuții la campanie și nu implică fapte ilegale. „Pe noi nu o să ne vedeți cu sacoșă, cu bani murdari”, a afirmat Simion. El a declarat că ordinea pe listele electorale este stabilită de filialele locale și a indicat că și alte persoane, precum Gigi Becali, au contribuit cu această sumă pentru susținerea propriei campanii.

În cazul în care Dămureanu își va menține acuzațiile, George Simion a anunțat că partidul AUR intenționează să îl dea în judecată. Ringo Dămureanu, care este membru permanent în comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, a fost ales din partea AUR în septembrie 2023.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro