Reclamă

O anchetă a fost deschisă la Grădinița numărul 11 din municipiul Brăila după ce o educatoare a fost surprinsă lovind o fetiță de un an și opt luni. Incidentul, care s-a petrecut în timpul unei activități didactice, a fost filmat de către o elevă practicantă de la Liceul Pedagogic, prezentă în sală.

Fetița a început să plângă, fapt care a dus la enervarea educatoarei, determinând-o să o lovească peste cap. Imaginile surprinse de elevă au fost inițial cerute pentru a fi șterse de educatoare, însă tânăra a refuzat și a publicat filmul online pe 17 octombrie, data la care incidentul a devenit cunoscut publicului.

Educatoarea și-a dat demisia imediat după ce imaginile au apărut în mediul online, însă a continuat să vină la serviciu până pe 18 octombrie, când polițiștii au intervenit la grădiniță pentru a desfășura cercetări sub acuzația de purtare abuzivă.

Părinții fetiței implicate, alături de educatoare, urmează să participe la sesiuni de consiliere organizate în cadrul grădiniței. Femeia, care are 68 de ani și a lucrat întreaga viață ca educatoare, a lucrat în continuare în învățământul preșcolar după ieșirea la pensie.

Poliția continuă cercetările în acest caz, dat fiind gravitatea faptelor și impactul asupra tuturor celor implicați. Inspectoratul Școlar Județean investighează, de asemenea, circumstanțele în care s-a produs acest incident.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro