Reclamă

Elena Lasconi, în prezent președinta USR, a transmis un mesaj puternic pe Facebook, exprimându-și preocupările cu privire la pericolul pe care Rusia îl reprezintă pentru viitorul construției europene. Lasconi își manifestă speranța că cetățenii moldoveni vor vota în favoarea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană în cadrul referendumului de duminică. ‘România și-a ales drumul: clar spre vest, niciodată înapoi spre Rusia lui Putin!’, a declarat Lasconi.

În aceeași postare, Lasconi nu ezită să-l critice pe Mircea Geoană, contracandidatul său la alegerile prezidențiale, pentru vizitele sale la Moscova. Ea sugerează neîncredere cu privire la motivele acestor călătorii, considerând că acestea nu au fost pe deplin clarificate. ‘Îmi e aproape imposibil să înțeleg de ce s-a dus domnul Geoană la Moscova în 2009, de ce nu clarifică de atâția ani această chestiune, de ce aflăm acum că vizita asta avea ca scop un beneficiu personal pentru domnia sa’, a scris Lasconi.

Lasconi continuă să evidențieze că Geoană, în ciuda afirmațiilor sale recente, și-a prezentat deplasările sub pretextul unor interese personale. În completarea mesajului său, lidera USR critică direcția politică a lui Geoană, menționând că în 2009, România nu ar fi trebuit percepută de către Moscova ca o ‘gubernie rusească’.

Pe de altă parte, Mircea Geoană a răspuns în interviuri recente că vizita din 2009 a avut un caracter privat și că nu ar fi avut legătură cu campania sa prezidențială, susținând că nu urmărea să implice în niciun fel autoritatea statului român.

Acest segment al disputei politice vine într-un moment sensibil, având în vedere referendumul crucial din Republica Moldova legat de aderarea la Uniunea Europeană, și subliniază tensiunile geopolitice între orbita vestică și influența rusă.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro