Reclamă

Israelul a interzis accesul specialiștilor medicali care doreau să ofere sprijin clinicilor din Fâșia Gaza, potrivit Națiunilor Unite, a anunțat joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS). De la începutul lunii august, opt organizații și peste 50 de membri din personalul specializat au fost afectați de această restricție.

Specialiștii erau programați să ofere ajutor esențial pentru diverse servicii medicale, precum și suport psihologic pentru lucrătorii din domeniul sănătății din unități ca Spitalul European Gaza și Spitalul Nasser, a precizat OMS. Televiziunea americană CNN a raportat că printre organizațiile afectate se numără și Asociația Medicală Palestiniană Americană, cunoscută pentru sprijinul acordat pacienților palestinieni.

OMS a subliniat că aceasta este prima situație în care Israelul refuză accesul unor organizații întregi la eforturile de ajutorare a Fâșiei Gaza. Autoritatea a notat că, în ultima săptămână, echipele de asistență medicală au reușit să efectueze cu 25% mai puține operațiuni decât în mod normal. În contextul în care doar 17 din 36 de clinici și 43 de cabinete medicale funcționează parțial, rolul echipelor externe devine de neînlocuit.

În vederea ameliorării situației, OMS solicită acces complet pentru echipele de ajutor de urgență. „Este vital ca aceste echipe să își poată continua munca fără piedici, pentru a asigura serviciile medicale esențiale de care populația din Gaza are urgent nevoie”, a transmis organizația.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro