Reclamă

Locuitorii din mai multe localităţi ale judeţului Constanţa au fost avertizaţi joi, printr-un mesaj RO-Alert, despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Mesajul a îndemnat cetăţenii să rămână calmi şi să se adăpostească, informează news.ro.

Mesajul RO-Alert a specificat: „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 minute”.

Acest avertisment a fost trimis și locuitorilor din judeţul Tulcea, mai ales în partea estică a acestui judeţ.

Reprezentanţii ISU Constanţa au declarat: „Mesajul transmite informaţii de avertizare şi de informare a populaţiei cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi măsuri de adăpostire în cazul în care situaţia o impune. Facem menţiunea că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei despre faptul ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului naţional”.

Autorităţile au subliniat că pericolul se referă în principal la estul judeţului Constanţa, adică zona de litoral. În plus, au fost ridicate mai multe avioane militare pentru a monitoriza situaţia, însă până la momentul redactării articolului, Ministerul Apărării nu a emis declaraţii oficiale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro