Reclamă

Federația Română de Fotbal (FRF) a intervenit rapid după dizolvarea Asociației Municipale de Fotbal București (AMFB) de către Tribunalul București pe 26 septembrie 2023. Această decizie pune în pericol participarea cluburilor bucureștene, precum FCSB, Dinamo, Rapid, Steaua și Metaloglobus, în competițiile oficiale, relatează Digi Sport.

Problema principală constă în faptul că, fără o asociație de fotbal care să organizeze competiții oficiale, echipele de juniori ale acestor cluburi nu își pot demonstra participarea, ceea ce ar afecta atribuirea licențelor interne și externe. Sezonul 2026-2027 ar putea fi compromis dacă nu se înființează o nouă asociație care să preia îndatoririle fostei AMFB.

În sezonul 2025-2026, cluburile nu se confruntă cu acest risc, deoarece la începutul competițiilor actuale, AMFB era încă funcțională, permițând echipelor să își depună documentația de participare. Totuși, pentru sezonul 2026-2027, fără o soluție viabilă, riscul ca aceste cluburi să nu primească licențele necesare este considerabil.

Deși timpul până la începerea sezonului critic este de aproximativ un an și jumătate, FRF este optimistă că va putea ajuta la crearea unei noi structuri la care aceste cluburi să poată adera. FRF, chiar dacă nu are control direct asupra AMFB, se implică activ în acest proces, oferindu-și sprijinul pentru formarea unei noi entități de fotbal care să asigure continuitatea sportivă a cluburilor din București.

Interesul Federației în rezolvarea acestei situații este justificat prin importanța echipelor pentru fotbalul național, dar și datorită masei mari de suporteri care susțin aceste cluburi. Stabilirea unei noi asociații ar permite cluburilor să își mențină poziția în competițiile interne și internaționale, evitând astfel complicațiile cu licențierea.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro